Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

HERBATA ZIELONA, HERBATA BIAŁA
Podczas produkcji zielonej herbaty w Chinach, świeżo zerwane liście herbaty są ogrzewane na swego rodzaju dużej patelni w temperaturze ok. 80°C bezpośrednio po zbiorze. Po podgrzaniu, herbata zostaje zwinięta luźno, a następnie natychmiast suszona i pakowana. Możemy cieszyć się zieloną herbatą w każdej postaci. Małe i okrągłe z długimi, jasno-zielonymi listkami lub ciemno-zielone i szorstkie – nie wspominając o różnicach w smaku.


PRZYGOTOWANIE: Tanina w zielonej herbacie jest uwalniana szybciej niż w czarnej herbacie. W celu uniknięcia gorzkiego smaku, należy zagotować wodę raz, a następnie schłodzić do 80–90°C. W przypadku herbaty, woda ostygnąć do nawet 60–70°C przed parzeniem. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe